Sprog:

Nu kan du også plukke vin i Kalundb
01/09-2011 kl. 11:16
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem har i samarbejde med Danmarks største vingård arrangeret høstarrangement 21-22 Oktber

Danmark kan nu også føjes til på listen over vinrejselande.
Det sker helt nøjagtigt den 21. og 22. oktober, hvor Dyrehøj Vingaard på Røsnæs lægger vinmarker, vineri og vinmager til de to første danske vinrejser.
”Vi synes det er spændende at vise vores produktion frem og ikke mindst at give vores gæster en smag af det livsbekræftende fællesskab, der ligger som en helt central del af selve vinhøsten. Og som er med til at præge det at lave vin i det hele taget,” siger Tom Christensen, der med 17.000 vinstokke over 5,5 hektar er Danmarks største vinbonde.
Tom Christensen, der netop har hentet sig en fornem 4. plads ved et internationalt vinskue i Tyskland, ser en fornuftig forretningsmulighed i lokale vinrejser.
”Vi har over de sidste par år oplevet et veritabelt boom i vores besøgsturisme med rundvisninger og vinsmagninger. Nu vil vi gerne udvide konceptet ved at tilføje faglighed, noget kulinarisk og en overnatning,” siger Tom Christensen.
De to arrangementer bliver lavet i samarbejde med nærliggende Kalundborgs femstjernede vandrehjem, og omfatter blandt andet rundvisning i vinmarken og vineri samt mini-kursus i beskæring og produktion af vin før deltagerne selv skal i marken og høste druer.
”I arrangementerne forsøger vi at komme en god bid rundt om det at lave vin i Danmark. Og for at understrege, at vi kvalitetsmæssigt er på højde med de traditionelle vinlande, har vi til fyraften vinsmagning i gårdbutikken med foredrag af vores ønolog om, hvordan vind og vejr påvirker druerne og hvad det gør ved druens og derfor vinens kvalitet,” fortæller Tom Christensen.
Arrangementet afsluttes med en to-retters menu tilberedt af lokale råvarer og tilhørende vine fra Dyrehøj Vingaard. se detaljeret program på www.visitkalundborg.dk
Book direkte Dyrehøj Vingård tlf 50823713. eller Danhostel Kalundborg 59 56 13 66

« Tilbage til listen...