SPIS

Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

Vores madkultur her i huset, bygger på, at måltidet er en vigtig del af vores sociale liv. Derfor har vi lange borde i vores spisestue, der indbyder til samtale og hygge.
Vi har en holdning til det omkringliggende miljø,og har derfor valgt, at mange basisprodukter i køkkenet altid er økologiske. Det drejer sig f.eks. om vores skæreost, smør, mælk, havregryn, mysli, bønner, linser og kikærter samt mel, hvor alt er økologisk og en del er biodynamisk. Vores pølser på morgenbordet er lokale og mindst en er også økologisk.
Desuden lægger vi vægt på bæredygtighed, derfor prioriterer vi et æble fra Viskinge højere end en økologisk kiwi, der har fløjet den halve jord rundt. En stor del af vores honning kommer i øvrigt fra Viskinge, en forstad til Kalundborg. Vores kaffe er økologisk.

Husets madkultur er dansk, med megen inspiration udefra, primært på det krydderimæssige område. Det betyder, at vi i meget høj grad benytter danske råvarer, når det kan lade sig gøre. Endvidere er vores madkultur meget grøn, og vegetarer har absolut ingen problemer her, idet der altid er masser af grøntsager. Vi serverer kød til alle buffeter, så de der foretrækker animalske proteiner, også går glade fra bordet.

Langbordsspisning

SÆSON: efterår/vinter/forår 2019 -2020

9. september 2019  – mandag: TOMATER, SQUASH og lam.

7. oktober 2019 -mandag: GRÆSKAR og oksegryde.

7. november 2019 -torsdag: KARTOFLER og svinekød.

4. december 2019 -onsdag: KÅL og and.

8. januar 2020 -onsdag: LØG og fjerkræ.

5. februar 2020 -onsdag: REN VEGETAR (næsten) BØNNER, LINSER og oksekødssuppe.

4. marts 2020 -onsdag: SELLERI og pølser.

1. april 2020 -onsdag: RØDBEDER og fisk.

HUSK at bestille stol

Bistro Bispegården

Den flotte, gamle bispegård bliver drevet af Ulrikka og Jens Worsøe fra Vandrerhjemmet. Bistroen er kendetegnet ved lækker, enkel og ærlig mad, i smukke historiske rammer. I Bispegården på Adelgade 6 har vi besluttet os for at lave god, enkel ærlig mad af gode råvarer. Vi anvender i høj grad økologiske råvarer og går altid efter årstidens grøntsager. Bistro Bispegården skal være stedet, hvor du lige dropper ind, når du ikke har tid til selv at lave mad, vil holde fri fra madlavning eller bare vil mødes til en hyggelig omgang god mad. Lokalerne er behagelige og smukke. De har ligget her i så mange år, at de kalder på tradition og gedigne råvarer

Bispegården er opført i ca. 1450 af biskop Oluf fra Roskilde. Biskoppen boede her, når han besøgte Kalundborg for at klare sine gejstlige forpligtigelser og ordne sine forretninger. Fra sit stuevindue i Bispegården kunne biskoppen se den femtårnede kirke, Vor Frue Kirke. I 1538, efter reformationen, blev Bispegården udstykket og solgt. Den røde bygning med kælderen fungererede som byens rådhus fra 1539 til 1854. Herefter har bygningen været anvendt som kommunekontor og til beboelse. Nu huser Adelgade 6-8 Galleri Bispegården og Bistro Bispegården

 

Se vores menu hos Bistro Bispegården her.